Codurile de diagnosticare

Codurile de diagnosticare a defecțiunilor sau codurile de eroare OBD2 sunt coduri pe care sistemul OBD al mașinii le utilizează pentru a vă anunța despre o problemă. Fiecare cod corespunde unei defecțiuni detectate în mașină. Când vehiculul detectează o problemă, acesta va activa codul de eroare corespunzător.
Un vehicul stochează codul de eroare in memoria sa atunci când detectează o componentă sau un sistem care nu funcționează în limite acceptabile. Codul vă va ajuta să identificați și să remediați problema.
Fiecare cod de probleme constă dintr-o literă și patru cifre, cum ar fi P1234. Acest articol vă va învăța cum să interpretați semnificația codurilor.
Codurile OBD2 sunt clasificate în patru sisteme diferite.
Caroseria (categoria B) acoperă funcții care sunt, în general, în interiorul habitaclului. Aceste funcții oferă șoferului asistență, confort și siguranță.
Tipul de șasiu (codurile C) acoperă funcții care sunt, în general, în afara compartimentului pentru pasageri. Aceste funcții includ în mod obișnuit sisteme mecanice precum frâne, direcție și suspensie.
Sistemul de propulsie (coduri P) acoperă funcții care includ motorul, transmisia și accesoriile asociate pentru transmisie.
Categoria de integrare a rețelei (coduri U) acoperă funcțiile care sunt partajate între computerele și sistemele din vehicul.
Intotdeauna prima literă a codului va marca sistemul legat de codul de eroare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *