Ce este diagnoza auto

Înainte de toate dorim să vă informăm că, numai echipamentele profesionale pot accesa și citi codurile specifice producătorului. interfetele de diagnoză ieftine accesibile oricărui utilizator nu pot accesa toate modulele mașinii și va vor furniza doar coduri generice, de multe ori inutile pentru o diagnosticare corectă.

  • Diagnosticarea periodică poate detecta probleme cu autovehiculul dvs. înainte că acestea să necesite reparații costisitoare. Mulți oameni cred că testele de diagnosticare sunt necesare numai atunci când se aprinde martorul motorului în panoul de bord. Pentru diagnosticarea periodică costurile serviciilor sunt cu 50% mai mici față de situațiile în care pentru identificarea defectului, tehnicianul este nevoit să demonteze componentele presupuse defecte și totodată va folosi o multitudine de echipamente.
  • DE CE UN TEST DE DIAGNOSTICARE A AUTO?
  • Dintre toate progresele tehnologice din sectorul auto de-a lungul deceniilor, una dintre cele mai benefice pentru consumatori și tehnicieni auto a fost informatizarea componentelor mașinii. Folosind software specializat, instrumentele de diagnosticare indică rapid și precis zonele cu probleme la motorul mașinii sau în altă parte, datorită procesoarelor încorporate, microcipurilor și senzorilor.

CE COMPONENTE SUNT TESTATE?
Testele de diagnosticare pot dezvălui probleme legate de motor, transmisie, sistemul de evacuare, frâne și alte componente majore ale mașinii, precum problemele de performanță cu injectoarele, debitul de aer, agentul de răcire, bobinele de aprindere și accelerația.
Cu toate acestea, o concepție greșită despre testele de diagnosticare a mașinilor este că tehnicienii pot folosi instrumentele de citire a codului pentru a determina problema exactă care a declanșat lumina martorului de control. În realitate, codul spune tehnicienilor care parametri ai motorului sau a altor componente sunt în afara domeniului de funcționare dar nu detaliază cauza exacta a problemelor. Acesta este locul unde intervine experienta tehnicianului.

CARE SUNT BENEFICIILE TESTULUI DE DIAGNOZĂ ?
Înainte de apariția testelor de diagnosticare a mașinilor, identificarea problemelor a fost anevoioasă și costisitoare, în special având în vedere că proprietarii de autovehicule și-au dus mașinile doar la mecanici după o defecțiune gravă. Componentele computerizate ale mașinilor pot detecta probleme cu mult înainte ca acestea să provoace o defecțiune majoră. Instrumentele de diagnosticare pot verifica, de asemenea, sistemul informatic al unei mașini în conformitate cu codurile specifice producătorului unde există stocate informațiile cele mai importante care oferă tehnicienilor o imagine completă pentru a realiza cea mai bună reparație posibilă. Testele de diagnosticare sunt, de asemenea, un instrument util atunci când verificați un autoturism folosit. Atât vânzătorii cât și cumpărătorii de mașini ar trebui să accepte un test de diagnosticare, dacă vânzătorul nu acceptă acest test este un semn că trebuie să plecați imediat.